Welkom bij Farmazorg, Dienstapotheek Nijmegen

 

Spoedzorg
Dienstapotheek Nijmegen e.o. is geopend buiten de openingstijden van de reguliere apotheken.U kunt hierdoor 24 uur per dag medicijnen verkrijgen. Deze dienstverlening is bedoeld om de consument in spoedeisende omstandigheden te voorzien van medicijnen.
 
Openingstijden
U kunt met uw recept terecht bij Dienstapotheek Nijmegen op werkdagen van 17:00 uur tot de volgende ochtend 08:00 uur. Tijdens weekenden en feestdagen is de dienstapotheek 24 uur per dag geopend.
 
De kosten
Voor elk recept dat u bij een apotheek inlevert, betaalt u de kosten van het geneesmiddel en de kosten van de zorg. Deze kosten vallen onder uw wettelijke eigen risico. Elk jaar wordt dit eigen risico door uw zorgverzekeraar vastgesteld. Daarnaast kan het zijn dat u zelf bij het afsluiten van uw zorgverzekering gekozen heeft voor een aanvullend hoger eigen risico. 
 
De farmaceutische spoedzorg is gecontracteerd maar niet alles wordt vergoed
Zorgverzekeraars en dienstapotheken zorgen er samen voor dat u overal in Nederland in avond-, nacht- en weekenduren terecht kunt voor spoedmedicatie. Dienstapotheek Nijmegen e.o. heeft met alle zorgverzekeraars een contract gesloten voor geneesmiddelen, zodat wij uw rekening rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar kunnen indienen. Indien u echter bepaalde hulpmiddelen nodig heeft, kan het zijn dat u de rekening hiervoor wel bij ons moet betalen en daarna zelf moet indienen bij uw zorgverzekeraar. Dit is bijvoorbeeld het geval bij teststrips voor bloedglucosemeters of verbandmateriaal.  De assistentes kunnen u hierover informeren. Zij geven het ook aan als een bepaald geneesmiddel niet wordt vergoed. Niet alle geneesmiddelen komen namelijk in aanmerking voor vergoeding.  
 
Spoedzorg is duurder
Het tarief voor de diensterlening van Dienstapotheek Nijmegen e.o. bedraagt  € 26.32  per receptregel exclusief de kosten voor het medicijn en exclusief 6% BTW. Dit tarief is hoger dan u overdag in uw eigen apotheek betaalt.  De redenen hiervoor zijn:
-        hogere personeelskosten vanwege werktijden in  avond-, nacht- en weekenduren
-        geringer aanbod recepten.

U betaalt voor een recept bij een dienstapotheek meer zorgkosten dan voor een recept in uw eigen apotheek. Maar u krijgt daarmee wel de spoedzorg die u nodig heeft. 
Dienstapotheek Nijmegen e.o. is een maatschappelijke voorziening zonder winstoogmerk. De kosten die wij in rekening brengen, zijn nodig om de zorg aan u te kunnen leveren. Heeft u vragen over de kosten dan kunt u na 17.00 uur met ons contact opnemen 024-3657675. Drs. J. Maliepaard, apotheker