Wat kan Dienstapotheek Nijmegen e.o. voor u betekenen?

 

Dienstapotheek Nijmegen e.o. is in 2009 opgericht door elf apothekers verenigd in Farmazorg BV.  Inmiddels zijn reeds twintig apotheken aangesloten bij de Dienstapotheek Nijmegen en nog eens vijf hebben aangegeven in de toekomst aan te willen sluiten.

Openingstijden
De Dienstapotheek is geopend tijdens de avond-, nacht- en weekeind-uren en op nationale feest en gedenkdagen (hieronder valt ook de vrijdagmiddag van de Vierdaagse).
De openingstijden van de Dienstapotheek Nijmegen sluiten aan op de openingstijden van de Centrale Huisartsenpost Nijmegen. De Dienstapotheek is geopend op alle dagen van 17:00 uur tot de volgende ochtend 08:00 uur en in de weekenden en op de feestdagen de gehele dag. 

Wat is spoedmedicatie
Indien uw arts u medicatie heeft voorgeschreven welke niet kan wachten tot de volgende werkdag, kunt u bij de Dienstapotheek terecht. Uiteraard heeft u daarvoor wel altijd een recept nodig. Maar ook voor producten die vrij verkrijgbaar zijn kunt u bij de Dienstapotheek terecht. Ons devies is dat iedereen altijd geholpen aan informatie of met een product de apotheek verlaat. 

Controle
Omdat de meeste cliënten niet eerder in de Dienstapotheek zijn geweest, moeten de assistenten alle persoonsgegevens checken en alle medicatie controleren op wisselwerking tussen geneesmiddelen. Hierdoor kunnen de wachttijden anders zijn dan dat u in uw eigen apotheek gewend bent. Wij vragen uw begrip hiervoor. Zorgvuldige controle is namelijk in ieders belang. 

Identiteitsbewijs
Om niet voor verassingen te komen staan, is het van belang dat u uw identiteitsbewijs meeneemt naar de apotheek. Wij zijn verplicht de identiteit vast te stellen en het Burger Service Nummer (BSN) te controleren voordat wij medicatie kunnen leveren.

Contant geld
Een aantal producten wordt niet meer vergoed door de verzekeraars. Het komt dan ook met enige regelmaat voor dat u medicijnen moet afrekenen in de apotheek. Wij vragen u daarom  om altijd betaalmiddelen mee te nemen naar de Dienstapotheek.